marți, 21 iulie 2009

Bihor. Gelozia l-a ucis: O femeie si-a sugrumat sotul

crima pasionala, petrecuta în ajunul serii de Mos Nicolae, i-a socat chiar si pe procurorii criminalisti ai Parchetului
de pe lânga Tribunalul Bihor. Pe fondul consumului de alcool si al unei relatii maritale compromise de o permanenta incertitudine, o cearta conjugala s-a transformat într-o tragedie, careia victima i-a cazut sotul gelos.

Sentimentul chinuitor si obsedant pe care îl provoaca în sufletul cuiva banuiala sau certitudinea ca fiinta iubita îi este necredincioasa i-a adus unui barbat moartea. Fapta s-a petrecut în 5 decembrie, în municipiul Salonta. Motivul de harta a fost gelozia, iar subiectul disputei dintre soti a devenit un prunc de numai 5 luni.
Potrivit sefului Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bihor, procurorul Viorel Gavra, cearta ar fi izbucnit din cauza sotului femeii. Beat fiind, acesta i-ar fi reprosat ca ultimul membru al familiei
sale, de numai 5i luni, nu este copilul
sau. Conflictul a escaladat, iar scandalul dintre soti a atins punctul culminant în momentul în care barbatul nu a mai avut argumente si a vrut sa se razbune pe copilul renegat, vrând sa-l ucida zdrobindu-l de pamânt.

L-a lovit cu pumnii si picioarele sa-si apere copilul
Atunci femeia si-a pierdut mintile. S-a napustit asupra barbatului, i-a smuls copilul din brate, dupa care l-a doborât la pamânt pe sot cu lovituri disperate de pumni si picior. „A sarit pe barbat si l-a strâns de gât, apoi a sunat la Politie ca sa spuna ce a facut”, a declarat Viorel Gavra.
Politistii salontani au descins la adresa indicata de femeia de etnie rroma, unde au gasit corpul barbatului fara suflare. Sotia, în vârsta de 41 de ani, a fost retinuta în ancheta, însa, conform unor surse oficiale, procurorii au dispus ca acest caz va fi cercetat cu presupusul autor în stare de libertate.
Motivele sunt întemeiate - sustin oamenii legii - deoarece femeia, care si-a recunoscut imediat fapta, are în întretinere sapte copii, dintre care cel mai mic este cel de numai cinci luni si de la care a pornit scandalul.
Femeia este recidivista si are la activ o tâlharie, fapta în urma careia a stat dupa gratii trei ani. Daca va fi gasita vinovata pentru comiterea infractiunii de omor, ea risca înca o pedeapsa privativa de libertate de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Niciun comentariu: