luni, 20 iulie 2009

Se pregateste un atentat la adresa lui Saakasvili

Autoritatile de la Thinvali (Osetia de Sud) au avut nevoie de o zi intreaga pentru a recunoaste: in data de 23 noiembrie, militarii sud-osetini au tras in aer, pentru a opri convoiul presedintilor Georgiei si Poloniei, Mihail Saakasvili si Lech Kaczynski, care incercau sa ajunga in localitatea Ahalgori, aflata inainte de evenimentele din august sub controlul Tbilisi. Ministerul Afacerilor Externe al Georgiei a deschis un dosar penal pentru "terorism", insa opozitia georgiana continua sa-l acuze de provocare pe "Misa si prietenii sai".
Potrivit cotidianului rus Izvestia, citat de Agerpres, faptul ca presedintele georgian si oameni din anturajul sau afirma intr-un mod atat de insistent ca liderii de la Kremlin "doresc sa duca la indeplinire ceea ce au inceput in august si sa-l lichideze pe Saakasvili" pare suspect.
Zilele trecute, "Rustavi-2", un post de televiziune georgian, a difuzat un material despre "planurile serviciilor
secrete rusesti de a-l lichida pe presedintele Georgiei".
"Dupa incidentul din Ahalgori, expertii nu exclud ca un atentat la adresa presedintelui Georgiei va fi comis tocmai in zona de conflict. La Moscova, pentru a duce la indeplinire acest plan fost ales renumitul 'Vampel', un detasament din cadrul trupelor speciale rusesti care, in urma cu decenii, i-a nimicit in numai o ora pe presedintele Afganistanului si paza sa", astfel a inceput materialul prezentat pe "Rustavi-2", intitulat "Plan de asalt".
"Ma ingrijoreaza cel mai tare faptul ca cineva din anturajul lui Saakasvili ar putea comite ceva foarte rau, pentru ca apoi sa-l acuze de toate pe Putin", a declarat pentru cotidianul Alia politologul georgian Ramaz Klimiasvili. Politologul este convins ca, in viitorul apropiat, la adresa lui Saakasvili va fi initiat un atentat chiar de anturajul presedintelui georgian.
Se pare ca si Saakasvili simte pericolul. Opozantul in exil Valeri Ghelbahiani a povestit saptamanalului Cronica cum presedintele Saakasvili si-a dublat paza, care ii perchizitioneaza pe toti vizitatorii sai. Nici macar ministrul de interne, Vano Merabisvili, nu a constituit o exceptie.

Niciun comentariu: