marți, 28 aprilie 2009

Fermierii cer subvenţii la nivelul celor oferite în statele occidentale

Agrostar va protesta, în noiembrie, la Bruxelles, ca să tragă un semnal de alarma asupra faptului că subvenţiile acordate fermierilor români sunt mult mai mici decât cele din statele occidentale. Fermierii susţin că în acest moment avem cele mai mici subvenţii, aproximativ 8% din suma de care beneficiează un fermier din vest. Totodată ei cer acordarea subvenţiei de 21 de euro pe tona de motorină folosită în agricultură, nivelul maximum permis de Comisia Europeană.

"Protestul are loc datorită lipsei fondurilor financiare
în ceea ce priveşte agricultura României. Încercăm împreună cu alţi fermieri din Bulgaria, Polonia, să aliniem aceste subvenţii la nivelul colegilor din alte ţări. Dacă un fermier primeşte în România 97 de euro la hectar,un fermier în Uniunea Europeană primeşte 300 euro
la hectar. Noi lucrăm de mult la acest proiect şi sperăm ca în noiembrie să ne solidarizăm şi cu ceilalţi colegi din alte ţări ca Polonia şi Bulgaria şi să facem o acţiune de protest la Comisia Europeană şi să determinăm o reanalizare a plafoanelor pentru fermierii din ţările care au aderat mai târziu", a declarat Ştefan Nicolae, preşedintele Agrostar.

Niciun comentariu: