miercuri, 29 aprilie 2009

Prostănacul se antrenează să fie Arogant

Ţara e în sărbătoare. Avem prim-ministru! Tăriceanu, ia-ţi Porche şi te du, Mircea Geoană şi-a pus deja papucii de umblat prin Palatul Victoria.

Aproape că nici nu mai are rost să se organizeze alegeri la toamnă. De ce să mai cheltuim atâtea milioane de euro
pentru ştampile şi tuş şi buletine de vot dacă Mircea Geoană este de pe acum prim-ministru?
A stat el şi a socotit că altul mai bun în ţara asta nu se califică pentru post. E băiat „de Primăverii“, cu gene de rasă din vechiul sistem. A trăit toată viaţa pe spinarea statului, e obişnuit să-şi ducă zilele în lux plătit cu bani
publici - să ne amintim numai că, în perioada în care a fost ambasador în SUA, România plătea 10.000 de dolari pe lună pentru ca posteriorul lui să se odihnească pe pernele palatului fostului şah al Iranului Reza Pahlavi.

Stă ilegal în vilă de la RA-APPS şi refuză să plătească şi chiria. Ba ilustra lui soţie s-a indignat public că ce rost are să se mute din vila din Dorobanţi dacă la toamnă oricum onor soţul va fi prim-ministru şi deci va intra în legalitate!
Şi-a trimis copiii să înveţe la Şcoala Americană, şi-a plantat soţia şefă peste ditai filiala de fundaţie internaţională - Crucea Roşie, folosind tot aparatul de vot al PSD care, culmea, funcţionează şi în ONG-urile umanitare. Doar Ferrari şi Porche ca actualul premier nu are Geoană, dar a găsit şi pentru asta o soluţie şi mai şmecheră: zboară cu elicopterul pe care i-l împrumută cumătrul său Copos. Plus
că dacă în SUA, în noiembrie, câştigă McCain alegerile prezidenţiale, el este vechi prieten cu McCain - l-a şi plimbat prin România acum 6 ani - şi acesta va apăsa pe buton la Băsescu să-l desemneze prim-ministru. Dacă iese Obama - în stafful acestuia are de asemenea prieteni numai buni de făcut presiuni pe acelaşi buton îndărătnic de la Cotroceni.
Toate astea adunate nu i se par însă suficiente lui Mircea Geoană. Frustrările adunate în amar de ani cât l-a privit pe Năstase de jos în sus l-au adus la concluzia că nu este încă suficient de pătruns de mania grandorii pentru a face faţă cu brio funcţiei de prim-ministru. Altfel nu se explică paranghelia megalomanică pe care şi-a organizat-o de ziua lui în vila lui Ceauşescu – tot de la RA-APPS, şi nici filmul omagial realizat în studiourile MediaPro pe care l-a comandat la prietenul său Adrian Sârbu şi nici jocurile de lumini speciale şi nici tablourile aduse drept cadou
de braţele baronilor pătrunse parcă de dorul peşcheşurilor cărate pe vremuri la Cabinetul lui Adrian Năstase. Prostănacul se antrenează să fie Arogant.

Niciun comentariu: