luni, 10 august 2009

Cristian Diaconescu: SUA ar putea elimina vizele pentru romani in acest an

inistrul de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat ca SUA ar putea ridica anul acesta vizele pentru cetatenii romani, dar a atras atentia ca nivelul de respingere a vizelor ramane, in continuare, ridicat, transmite Agerpres.
"Romania se afla 'on top of the agenda' privind includerea in sistemul Visa Waiver, adica in ceea ce priveste ridicarea vizelor, nu este insa o chestiune care se rezolva maine, dar sunt sanse ca anul acesta sa se intample acest lucru, in conditiile in care numarul de persoane care nu sunt admise pentru viza se va diminua", a spus Cristian Diaconescu.
El a afirmat ca ridicarea vizelor pentru romani nu depinde nemijlocit de Departamentul de Stat al SUA, ci, mai ales, de Congres. Totodata, seful diplomatiei romane a subliniat ca rata
de respingere a vizelor ramane, in continuare, ridicata, depasind 17-18%, iar conditia de admitere in programul Visa Waiver este o cota de respingere nu mai mare de 3-4%.
Pe de alta parte, ministrul Diaconescu a afirmat ca o mare parte din respingeri au drept cauza faptul ca "oamenii nu stiu sa-si completeze formularele", el afirmand ca MAE ar putea initia o campanie de informare in acest sens, asa cum a facut si Ungaria.

Niciun comentariu: