luni, 10 august 2009

Prezidentialele eclipseaza europarlamentarele

Mai toate partidele profita de campania electorala a europarlamentarelor pentru a-si lansa candidatii la prezidentiale. Astfel, campania
pentru Parlamentul European va deveni doar o "anexa" a propagandei de partid pentru viitorul sef al statului. In acest weekend si-au anuntat candidatura Crin Antonescu (PNL) – foto, Corneliu Vadim Tudor (PRM), iar Traian Basescu a lasat sa se inteleaga, pentru prima data, ca se va lansa in campania pentru un nou mandat. In acelasi timp, candidatii PSD pentru PE au fost eclipsati de actiunile politice ale lui Mircea Geoana, intregul partid concentrandu-se, in special, pentru prezidentiale.


Delegatia Permanenta a PNL l-a desemnat sambata pe Crin Antonescu drept candidat la prezidentiale. "Primesc cu recunostinta, cu incredere si cu emotie misiunea pe care astazi mi-o dati. Voi ramane un visator printre contabilii de voturi si voi gasi puterea sa raman un om viu printre manechinele politicii", a declarat Antonescu. Liderul liberal si-a atacat contracandidatii (Basescu si Geoana) printr-un mesaj cu aluzii la "slabiciunile" acestora. "Eu nu candidez la presedintia Romaniei ca sa scap de puscarie si nu candidez ca sa nu ma dea jos propriul partid. Eu nu candidez pentru a avea o noapte de glorie si cinci ani de rusine", a subliniat Antonescu. Incurajat de sondajele de opinie, care ii crediteaza partidul cu peste 5% dupa ce Becali a fost trecut pe listele candidatilor PE, Corneliu Vadim Tudor si-a anuntat si el candidatura la presedintie.

"La alegerile urmatoare eu imi voi depune
candidatura la presedintia Romaniei, iar pe domnul Becali il voi propune ca prim-ministru", a declarat Vadim Tudor. In acelasi timp, Traian Basescu a lasat pentru prima data sa se inteleaga ca va candida
pentru un nou mandat. "Voi umbla prin tara si in mai, si in noiembrie, si in decembrie, si in ianuarie", a spus Basescu, prezent la lansarea candidatilor PDL pentru PE.

Niciun comentariu: