luni, 10 august 2009

Participanţii la un referendum în Sf Gheorghe au votat împotriva ridicării unui supermarket

Participanţii la consultarea publică organizată duminică, în Sf.Gheorghe, Covasna, privind oportunitatea construirii unui centru comercial în locul unei pieţe, au votat împotriva supermarketului şi păstrării pieţei în locaţia în care se află şi acum, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit datelor prezentate după numărarea voturilor, la consultare au participat 109 oameni, dintre care 83 au votat Nu pentru centrul comercial şi 26 Da. Întrebarea adresată populaţiei era „Sunteţi de acord cu mutarea Pieţei Dolar la intersecţia dintre strada Dealului şi Vasile Goldiş şi în locul ei să fie construit un centru comercial?”. Niciunul dintre voturi nu a fost anulat. La această consultare fiecare familie avea dreptul să exprime un vot, în total 1.120 persoane din tot atâtea familii fiind aşteptate la vot, de pe 9 străzi.
Organizarea unei consultări a populaţiei a fost necesară întrucât o parte a locuitorilor din cartierul respectiv s-au manifestat împotriva construirii unui magazin de tip supermarket în locul pieţei. În prezent, zona în care este amenajată Piaţa Dolar nu beneficiază de o infrastructură adecvată, iar strada de acces se prezintă sub forma unor adevărate cratere. În condiţiile în care oamenii au spus nu centrului comercial, cea care va face reabilitarea zonei este Primăria, care trebuie să identifice fondurile în acest sens. În cazul în care s-ar fi votat favorabil pentru construirea supermarket-ului, firma
care câştiga licitaţia avea în sarcină să amenajeze şi zona înconjurătoare, iar piaţa ar fi fost mutată în acelaşi cartier, în apropiere de actuala locaţie.

Primarul Antal Arpad a declarat că astfel de consultaţii publice vor mai fi organizate şi cu ocazia altor probleme de interes mare pentru cetăţeni.

Niciun comentariu: