luni, 10 august 2009

Pocora (PNL) propune mărirea indemnizaţiei persoanelor cu handicap la nivelul pensiei sociale minime

Preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse, deputatul PNL Cristina Pocora, şi-a prezentat luni iniţiativa legislativă de modificare a Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap în sensul măririi indemnizaţiei lunare la nivelul pensiei sociale minime.

Astfel, potrivit propunerii legislative, toate categoriile de persoane cu handicap trebuie să beneficieze de o indemnizaţie lunară egală cu pensia socială minimă, aceasta indiferent de gradul de handicap. Pocora a precizat că, în prezent, sunt în jur de 600.000 de persoane cu handicap.

Cât priveşte sursa de finanţare, Pocora a propus instituirea unei taxe de lux pe jocurile de noroc, iar banii
care s-ar strânge ar ajunge, prin bugetul de stat, direct la ANPH. Preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse a estimat că suma ar fi în jur de 75 de milioane RON, suplimentar faţă de ce există în momentul de faţă prevăzut în buget.

Pocora a precizat că demersul său legislativ este susţinut de toate formaţiunile politice, printre semnatarii iniţiativei aflându-se deputatul PDL Silviu Prigoană, liberalii Liviu Câmpanu (senator), Victor Paul Dobre (deputat), social-democraţii Elena Mitrea (senator), Ioan Chisăliţă (deputat), Mugurel Surupăceanu (deputat), deputaţii UDMR Kerekes Karoly şi Peto Csilla.

Propunerea legislativă va fi depusă luni la Camera Deputaţilor, iniţiatorii solicitând dezbaterea ei în procedură de urgenţă.

Niciun comentariu: