joi, 27 august 2009

A petrecut noaptea la primarie, din cauza unei confuzii... lingvistice

O turista britanica prea putin familiarizata cu subtilitatile limbii franceze a petrecut noaptea de vineri spre sambata inchisa in primaria din localitatea Dannemarie, dupa ce a facut dedus in mod eronat ca "hotel de ville" (primarie - n.r.) inseamna de fapt hotel, a declarat duminica primarul, informeaza, duminica, Agerpres.
Aventura femeii de circa 30 de ani, care calatorea singura, a inceput vineri seara, a declarat Paul Rumbach, primarul localitatii cu 2.500 de locuitori din sudul Alsaciei. "La primarie avea loc in acea seara o reuniune a responsabililor de asociatii. Iesind, angajatii au auzit zgomot in toaleta dar, fara a le acorda prea multa atentie, au inchis usa dupa ei".
Cand nefericita turista a inteles ca este inchisa in cladire
, a aprins luminile pentru a atrage atentia "dar afara, nimeni nu a remarcat nimic", a adaugat Paul Rumbach. In disperare de cauza, turista britanica a lipit in exteriorul unui geam de deasupra usii un mesaj intr-o franceza aproximativa in care anunta ca este inchisa in toaleta si intreba daca este posibil sa i se deschida usa. In cele din urma, femeia a adormit in fotoliile din holul primariei, a mai spus edilul din Dannemarie.
Sambata, in jurul orei 09.00, o farmacista a dat alarma in momentul in care a remarcat afisul, iar turista britanica a fost "salvata". "M-a intrebat unde ar putea gasi un hotel. Am indrumat-o spre unul aflat nu foarte departe si ea a plecat, foarte jenata", a mai declarat Paul Rumbach. Primarul localitatii a spus ca se gandeste ca pe viitor sa traduca primarie si in engleza si germana, pentru ca turistii sa nu mai treaca prin astfel de emotii...

Niciun comentariu: