luni, 10 august 2009

Mitrea: Excluderea lui Mădălin Voicu este un abuz. Geoană şi Vanghelie vor să rămână singuri în partid

enatorul Miron Mitrea afirmă că recenta excludere din PSD a lui Mădălin Voicu este opera preşedintelui partidului Mircea Geoană, care îl antipatizează de mai multă vreme pe deputatul pesedist. În opinia lui Mitrea, excluderea lui Voicu nu este în conformitate cu statutul partidului. „Excluderea lui Mădălin Voicu n-a fost statutară, este un act abuziv pur şi simplu. Marian Vanghelie a executat un ordin al lui Mircea Geoană, care de multă vreme îl antipatizează pe Mădălin Voicu. Nu văd altă motivaţie”, ne-a declarat Mitrea.

Fostul secretar general al PSD susţine că Mădălin Voicu este unul dintre deputaţii pesedişti de valoare, care a reuşit să câştige alegerile la Giurgiu, în fieful primarului liberal Lucian Iliescu: „Este un politician extrem de valoros pentru partid, foarte puţini pot câştiga în fiefurile adversarilor, ceea ce face cu atât mai surprinzătoare decizia lui Mircea Geoană, pusă în practică de Vanghelie, care a executat un ordin”.

În opinia lui Mitrea, lui Mădălin Voicu „nu i s-a întâmplat practic nimic” din punctul de vedere al statutului partidului, acesta fiind acum „sută la sută membru al PSD”. Întrebat dacă situaţia lui Voicu ar trebui analizată în vreun for de conducere a partidului, senatorul pesedist a răspuns: „Ce să mai discutăm? Cred că Vanghelie şi Geoană vor să rămână singuri în partid, că se simt mai bine aşa. Este un semnal dat pentru toţi cei care ridică glasul împotriva lui Mircea Geoană, care nu vor să cânte în cor”.

Vanghelie: Nu dau explicaţii

Pe de altă parte, primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că nu trebuie să explice BPN al PSD decizia de excludere din partid a deputatului Mădălin Voicu. "Este punctul de vedere al organizaţiei PSD Giurgiu, dacă Mădălin Voicu vrea, poate să depună o contestaţie la comisia specială, comisia va da un punct de vedere. Eu nu am cui să dau explicaţii", a afirmat el.

Niciun comentariu: