marți, 24 martie 2009

Bătălie pe averea lui Sabin Bălaşa

Celebrul pictor Sabin Bălaşa, cunoscut în primul rând ca adulator al cuplului Ceauşescu, pe care-l portretiza în contexte cosmice şi în decoruri abstracte, are zilele numărate.

Aşa cum s-a exprimat unul dintre fiii pictorului, pentru tatăl său, în vârstă acum de 75 de ani, a început „numărătoarea inversă“.

Tot în aceste zile, Bălaşa este implicat într-un divorţ urât cu cea de-a cincea soţie a sa. Miza scandalului este imensa avere a pictorului, din care Melania, fostă Bălaşa, doreşte o „bucată“ consistentă. De cealaltă parte, copiii lui Bălaşa, care, chiar dacă nu sunt parte în proces, speră, bineînţeles, să rămână singurii moştenitori ai imensei averi.

Partaj cu scântei

În ultimele luni ale vieţii, Sabin Bălaşa s-a aflat în centrul unui scandal în justiţie, în care mai sunt implicaţi şi cei doi băieţi ai săi, Matei şi Tudor, ca şi fosta soţie, Melania. În proces, Sabin Bălaşa a fost apărat de cunoscuta avocată Paula Iacob. Deşi la sfârşitul lui ianuarie, copiii au reuşit să obţină divorţul, Tudor fiind mandatat să semneze în locul tatălui său, care era nedeplasabil, se află în continuare pe rol procesul de partaj, în care Melania solicită o „bucată“ consistentă din averea uriaşă a pictorului.

Copiii o acuză pe Melania că a vrut să-şi ucidă soţul

Partajul se află pe rol, iar conform declaraţiilor pentru EVZ ale celor doi băieţi, Tudor şi Matei Bălaşa, care au drept de semnătură în locul pictorului paralizat, va mai dura până la stabilirea bunurilor comune din căsnicie, Melania Bălaşa prezentând în instanţă o listă foarte lungă de pretenţii.

În esenţă, conform declaraţiilor lui Tudor Bălaşa, bunurile care ar putea intra în discuţie sunt apartamentul în care au trăit cei doi, situat în şoseaua Kiseleff 14, un teren agricol intravilan, situat la Buftea, aparatura electrocasnică şi maşina.

Băieţii au trecut la afirmaţii foarte grave la adresa fostei soţii a pictorului, Melania Iordăchescu, acuzând-o că a ştiut despre tragedie din 2006, dar nu a spus nimănui nimic. În opinia celor doi, Melania este cea care i-a pus, de-a lungul timpului, tatălui lor „diazepam şi bromură în mâncare“, încercând să-l otrăvească. În replică, Melania l-a acuzat de multe ori pe pictor că, timp de 16 ani, cât a durat căsnicia lor, ea i-a servit soţului ei drept orice, de la fată în casă până la asistentă. Conform legilor în vigoare, instanţa îi oferă după contribuţia pe care a adus-o la bunurile familiei, de aceea ea încearcă să demonstreze că şi-a adus o contribuţie cât mai mare.

Niciun comentariu: