marți, 24 martie 2009

Don King vrea sa-si scape protejatul de meciul cu Diaconu

drian Diaconu si-a facut un nume de temut in lumea boxului. „Rechinul“ a cistigat pina acum toate cele 24 de partide sustinute la profesionism, 15 dintre acestea fiind adjudecate prin KO. Cartea de vizita a boxerului legitimat la Interbox, dar si aprecierile specialistilor, care „l-au botezat“ pe pugilistul roman „Tyson cel alb“, au fost indeajuns sa-l sperie pe Chad Dawson, campionul mondial al semigreilor, versiunea WBC, impresariat de celebrul promotor Don King.
Desi Diaconu si-a cistigat dreptul de a boxa pentru centura cu diamante, Dawson „fuge“ cit poate de infruntarea cu acesta. El a ajuns pina-ntr-acolo incit a facut planton la poarta casei presedintelui World Boxing Council (WBC), Jose Sulaiman, pentru a discuta aceasta afacere. „Dawson i-a cerut lui Sulaiman sa-i retraga lui Diaconu statutul de aspirant obligatoriu la centura, motivind ca romanul a pierdut aceasta sansa in septembrie, cind a solicitat aminarea meciului. Solicitarea lui nu a gasit insa rezolvare, presedintele WBC explicindu-i ca a avut in mina proba ca Diaconu a fost accidentat in septembrie“, a povestit un jurnalist mexican. La congresul din Filipine, de la finalul anului trecut, WBC a votat o rezolutie atestind ca Diaconu isi conserva statutul de aspirant obligatoriu. „Sulaiman mi-a marturisit atunci ca Dawson a fost la el acasa. Nu a avut insa sorti de izbinda“, a afirmat presedintele FRB, Rudel Obreja.

Dawson, care il va infrunta in aprilie pe Glenn Johnson, pretinde in continuare ca Sulaiman i-a inteles revendicarile. „Dawson poate sa spuna ce vrea. El a semnat un document
prin care se obliga ca, in termen de 90 de zile, sa-l infrunte pe cistigatorul meciului dintre Diaconu si Chris Henry. Un avocat newyorkez, Patrick English, ne reprezinta interesele in acest dosar. Dawson nu-l va putea evita la infinit pe Adrian“, a spus antrenorul romanului, Stephan Larouche.
Pina la mult asteptatul meci cu Dawson, pugilistul roman Adrian Diaconu il va infrunta, pe 19 aprilie, la Sala Polivalenta, pe texanul Christ Henry, intr-un meci pentru titlul mondial interimar. Initial, partida fusese programata pentru 29 martie, insa in acea perioada sala era ocupata de Federatia Romana de Handbal, care organizeaza un turneu preolimpic. Schimbarea datei de desfasurare a meciului pune sub semnul intrebarii prezenta fostului campion al greilor, Mike Tyson, in Romania. „Tyson confirmase prezenta la meciul din 29 martie. Acum am reluat negocierile pentru aprilie, sa vedem insa daca va mai putea veni“, a mai spus Obreja. Adrian Diaconu va sosi in Romania la sfirsitul acestei luni.

Niciun comentariu: