marți, 24 martie 2009

Liverpool, ultima echipă calificată în sferturile Ligii Campionilor

Ieri seară s-a disputat ultima partidă din returul optimilor Ligii Campionilor, Inter Milano - Liverpool. Echipa lui Cristi Chivu avea o misiune aproape imposibilă, după ce în tur Liverpool câştigase cu 2-0.

Orice speranţă de calificare a celor de la Inter, la care Chivu a fost integralist, s-a năruit în minutul 50, când Burdisso a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene (şi în partida tur Inter evoluase cu un om în minus, din minutul 30, după eliminarea lui Materazzi).

14 minute mai târziu, spaniolul Torres a semnat sentinţa milanezilor, cu un şut din întoarcere, de la limita careului mare a lui Julio Cesar.

Cristi Chivu a fost titular la Inter şi a avut o evoluţie foarte bună pe tot parcursul meciului, deşi nu este complet refăcut după o accidentare la umărul stâng. În minutul 85, Chivu a primit un cartonaş galben, după un fault asupra lui Gerrard.

Echipele de start:

Liverpool: Reina - Carragher, Skrtel, Hyypia, Fabio Aurelio - Mascherano, Lucas Leiva - Babel, Gerrard, Kuyt - Torres

Inter: Julio Cezar, Maicon, Burdisso, Rivas Lopez, Chivu - Zanetti, Cambiaso, Vieira - Stankovic - Ibrahimovic, Cruz

Arbitri: Tom Henning Ovrebo - Geir Age Holen, Erik Raestad

Stadion: "Giuseppe Meazza"

Specatori: 80.000

În urma partidei disputate în această seară, Liverpool a obţinut biletele pentru sferturile Ligii Campionilor, fiind cea de-a patra echipă engleză calificată în această fază a competiţiei, după Arsenal, Chelsea şi Manchester. Celelalte echipe calificate în sferturile CHL sunt FC Barcelona, Fenerbahce, Schalke şi AS Roma.

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor va avea loc la 14 martie, la Nyon, în Elveţia.

Niciun comentariu: