marți, 24 martie 2009

Electorala din Gagauzia se desfasoara fara incalcari

Campania
electorala pentru alegerile in Adunarea Populara (organul legislativ al autonomiei) din UTA Gagauzia se desfasoara fara incalcari a legislatiei electorale. Despre aceasta se vorbeste in primul raport de monitorizare prezentat, marti, de Liga pentru Apararea Drepturilor Omului (LADOM).
DECA-press precizeaza ca raportul a cuprins perioada de monitorizare 14 februarie – 10 martie.
Presedintele LADOM, Paul Strutzescu, a spus ca in regiune, practic, nu exista campanie electorala.
„In perioada de monitorizare 14 februarie-10 martie, nu au fost inregistrate nereguli care ar putea influenta rezultatele alegerilor. In acelasi timp, exista aspecte negative in desfasurarea procesului electoral cum ar fi: statutul juridic neclar al legilor locale si necorespunderea acestora cu Codul Electoral al Moldovei, implicarea nejustificata a autoritatilor publice centrale in procesul electoral, utilizarea de catre unii functionari ai executivului de la Comrat a parghiilor administrative pentru obtinerea unor avantaje electorale”, a spus Strutzescu.
In ziua alegerilor, la 16 martie, LADOM va trimite in regiune 140 de observatori, care vor fi detasati la fiecare sectie din cele 35 de circumscriptii din Gagauzia.
Proiectul „Monitorizarea alegerilor in Adunarea populara a UTA Gagauz-Yeri” este finantat de Fundatia Eurasia – Reprezentanta in Moldova, cu sursele USAID, SIDA, Misiunii OSCE Moldova si Balkan Trust for Democracy.

Niciun comentariu: