marți, 24 martie 2009

Exproprierea Parcului Bordei - aprobată de Comisia juridică a Senatului

Comisia juridică a Senatului a avizat, ieri, în unanimitate propunerea legislativă iniţiată de Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu şi Marius Marinescu privind declararea de utilitate publică a terenurilor din Parcul Bordei, urmând ca exproprierea să fie făcută de Ministerul Mediului. Pentru ca exproprierea să se poată realiza, proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaţilor şi Senat, iar după aceasta, să fie promulgat de preşedintele ţării. Aşa că, în acest moment, avizarea proiectului de lege de către Comisia juridică a Senatului nu afectează finalizarea schimbului dintre Primăria Capitalei şi omul de afaceri
Costică Constanda. Mai mult, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ieri că până la sfârşitul săptămânii schimbul va fi finalizat, Constanda reintrând astfel în posesia terenului din Satul Francez.

De la Chiliman se mai aşteaptă doar scuze

După finalizarea schimbului, Bordeiul va fi amenajat ca parc. ”Această iniţiativă legislativă nu afectează cu nimic perfectarea schimbului. Când vom avea o lege publicată în Monitorul Oficial, atunci mă voi supune ei”, a declarat Videanu. În plus
, acesta i-a cerut primarului Chiliman să-şi ceară scuze public pentru că a refuzat să elibereze certificate de urbanism pentru finalizarea schimbului. Asta în condiţiile în care legea cere ca pentru dezmembrări de terenuri să fie eliberat un asemenea act. „Legea 350 pe 2001 spune clar că, pentru comasarea terenurilor, este nevoie de certificate de urbanism. Or, această lege nu poate fi bătută de normele de aplicare ale unei legi, aşa cum susţine domnul Chiliman. În plus, acesta a eliberat în 2004 un certificat de urbanism pentru dezmembrarea unui treren din Parcul Bordei.

Noi o să purcedem să facem schimbul fără acest act, în baza adresei pe care acesta ne-a trimis-o, şi anume că nu avem nevoie de certificat, dar, dacă va fi atacat, Chiliman trebuie să-şi asume întreaga responsabilitate”, a explicat Videanu.

Niciun comentariu: